UHVDR Pag » Naslovna » Najnovije obavijesti » UHVDR-A GRADA PAGA I DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI: ODLIČNA ORGANIZACIJA I DOBRA ZABAVA

UHVDR-A GRADA PAGA I DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI: ODLIČNA ORGANIZACIJA I DOBRA ZABAVA

Tekst/Foto preuzeto sa: Pag-Press.com   
Četvrtak, 18 Listopad 2012 07:43

U organizaciji UHVDR-a Paga, a uz pomoć Centra za kulturu i informacije Pag, Mjesnog odbora, Udruženje obrtnika, KUD-a „Družina“ i klape „Peružini“ u Pagu je trodnevnim kulturno-zabavnim programom obilježen Dan domovinske zahvalnosti. Prije početka kulturno-zabavnog programa u Pagu, izaslanstvo UHVDR-a grada Paga je posjetilo područja u Lici na kojima su paški branitelji sudjelovali u akciji Oluja.

-Posjetili smo mjesta na kojima su život izgubili branitelji s Paga uz koja smo položili cvijeće, a cvijeće smo položili i na spomen križu. Obišli smo i grobove naših poginulih suboraca u Pagu i Povljani gdje smo također položili vijence, rekao je Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a grada Paga.

Program obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti počeo je nastupom članova KUD-a „Družina“ koji su, obučeni u tradicionalnu narodnu nošnju Paga, na Trgu Petra Krešimira IV. odigrali paški tanac. Njihov je nastup privukao pozornost brojnih stranaca. Nakon tanca, članovi KUD-a „Družina“ su u atriju Kneževog dvora izveli pučku dramu „Robinja“.

U vrlo lijepom ambijentu Benediktinskog trga, pred mnogobrojnom publikom nastupila je klapa „Peružini“ koja je izvela niz dalmatinskih pjesama. U petak je počela i do ranih jutarnjih sati u subotu je trajala velika zabava na Branimirovoj obali gdje je duo „Kumpanji“ zabavljao brojne goste kojima su članovi UHVDR-a Paga i paški obrtnici dijelili pečene srdele, pečeno meso i kobasice, domaće specijalitete, kao što je pandešpanj, kolač kojeg rade paške benediktinke, a dijelilo se i vino. Podijeljeno je preko tri tisuće porcija raznih jela. Uz dobru hranu i dobru glazbu, mnogi su i zaplesali.

-Drago mi je što je proslava Dana domovinske zahvalnosti u Pagu uspjela upravo onako kako smo i planirali. Velik broj naših članova i prijatelja se uključio u akciju i svi su se trudili kako bi gostima bilo što ljepše i taj smo cilj postigli, rekao je Davor Fabijanić.

Službeni dio zabave završio je u prvim satima subote velikim vatrometom, ali su se pjesma i ples nastavili gotovo do zore.