UHVDR Pag » Naslovna » Najnovije obavijesti » ČLANOVI UHVDR-A GRADA PAGA 18. 11. ĆE SUDJELOVATI NA KOMEMORACIJAMA U VUKOVARU I U ŠKABRNJI

ČLANOVI UHVDR-A GRADA PAGA 18. 11. ĆE SUDJELOVATI NA KOMEMORACIJAMA U VUKOVARU I U ŠKABRNJI

Tekst/Foto preuzeto sa: Pag-Press.com   
Četvrtak, 18 Listopad 2012 07:45

Oko četrdeset članova UHVDR-a Paga i građana u petak, 18. studenog sudjelovat će na obilježavanju dvadesetgodišnjice pada Vukovara, te će položiti cvijeće i zapaliti svijeće na mjestima stradavanja branitelja i civila. Bitka za Vukovar bila je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu u kojoj je poginulo oko 3. 600 ljudi.

Grad je razoren. No, JNA i srpske paravojne formacije su nakon pada Vukovara počinile brojne zločine, osobito nad ranjenicima iz ratne bolnice. Pažani će otputovati u Vukovar 17. studenog, autobusom koji će u 23:00 sata krenuti sa starog trajektnog pristaništa.

-U Vukovaru ćemo sudjelovati u mimohodu, a posjetit ćemo Trpinjsku cestu, Ovčaru, ratnu bolnicu te ćemo za sve žrtve položiti cvijeće i zapaliti svijeće, rekao je Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a Paga.

Neposredno pred odlazak u Vukovar, zapalit će se svijeće kod Doma kulture gdje su članovi „Torcide Pag“ izradili grafit u spomen na žrtve Vukovara. Nakon Vukovara članovi UHVDR-a Paga posjetit će Ilok te će obići Slavoniju i Baranju, a na povratku u Pag zadržat će se u mjestu Stara Drenčina kod Siska gdje će položiti cvijeće i zapaliti svijeće na mjesto pogibije branitelja iz Paga Evelina Maržića. Izaslanstvo UHVDR-a Paga će sudjelovati i na obilježavanju dvadesetgodišnjice zločina u Škabrnji gdje će sudjelovati na komemoraciji te će žrtvama odati počast kod spomen grobnice i kod Središnjeg križa na škabrnjskom groblju.