UHVDR Pag » Naslovna » Najnovije obavijesti » ČLANOVI UHVDR-A GRADA PAGA UGOSTILI SU PRIPADNIKE ČETVRTE GARDIJSKE BRIGADE

ČLANOVI UHVDR-A GRADA PAGA UGOSTILI SU PRIPADNIKE ČETVRTE GARDIJSKE BRIGADE

Tekst/Foto preuzeto sa: Pag-Press.com   
Četvrtak, 18 Listopad 2012 07:50

Članovi UHVDR-a Grada Paga ugostili su pripadnike Četvrte gardijske brigade s kojima su u prijateljskom ozračju odigrali nogometnu utakmicu, a nakon toga su se družili u Starom gradu, arheološkom području na kojem se do 15. stoljeća nalazio grad Pag. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Dalmatinca.

-Drago nam je što smo u našem gradu mogli ugostiti pripadnike Četvrte gardijske brigade koja se istakla u Domovinskom ratu. Smatram da su ovakva druženja korisna jer se razmjenjuju iskustva, a razgovarali smo o mnogim temama koje su nam zajedničke, prije svega o iskustvima iz Domovinskog rata, kao i o suradnji branitelja, rekao je Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a Grada Paga.

Domaćini su članovima Četvrte gardijske brigade na arheološkom području Stari grad pokazali crkvu Sv. Marije iz 13. stoljeća, ostatke Franjevačkog samostana iz 16. stoljeća, ostatke nekadašnjih ulica, trgova i kuća te su ih upoznali s poviješću Paga. Nakon razgledavanja Starog grada, domaćini su za goste priredili ručak na otvorenome, na livadi u Starom gradu, podno uzvišenja na kojem se nalazi crkva Sv. Marije.

-Želja nam je nastaviti susrete s pripadnicima Četvrte gardijske brigade i uspostaviti kontakte i susrete s braniteljima iz drugih gradova u Hrvatskoj. Ovakvim susretima i razgovorima obnavlja se sjećanje na događaje iz Domovinskog rata, a to je i glavni cilj druženja. Smatram kako treba njegovati sjećanje na događaje u Domovinskom ratu, a naše znanje i iskustvo prenositi na mlađe generacije kako se nikada ne bi zaboravilo na koji je način branjena i obranjena Hrvatska, rekao je Davor Fabijanić.