UHVDR Pag » Naslovna » Najnovije obavijesti » TRODNEVNIM PROGRAMOM U PAGU JE OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

TRODNEVNIM PROGRAMOM U PAGU JE OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Tekst/Foto preuzeto sa: Pag-Press.com   
Četvrtak, 18 Listopad 2012 07:55

U organizaciji UHVDR-a Grada Paga u Pagu je održana višednevna proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. U petak, 3. kolovoza u Sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Dalmatinca održan je revijalni malonogometni turnir u kojem su sudjelovale četiri ekipe, a na Trgu pred Benediktinskim samostanom održan je koncert klape „Peružini“.

U subotu, 4. kolovoza članovi UHVDR-a Paga i predstavnici Grada Pag na čelu s gradonačelnikom Paga Antom Fabijanićem posjetili su Gospić te područja u Lici na kojima su u „Oluji“ sudjelovali branitelji s Paga. U Lici su položeni vijenci na mjesta pogibije branitelja s Paga.

-Bili smo u Gospiću i obišli smo nekadašnje ratište kako bi se prisjetili tih dana koji su bili teški, ali koji nas ispunjavaju ponosom. Proslava Dana domovinske zahvalnosti je prilika za odavanje počasti svim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske, a posebno za odavanje počasti braniteljima koji su za slobodnu Hrvatsku dali svoje živote. To je i prilika za obnavljanje sjećanja na Domovinski rat i na sve što se tada događalo, a što se nikada ne smije zaboraviti. U obnavljanju sjećanja na Domovinski rat važna je uloga branitelja koji istinu o Domovinskom ratu trebaju prenositi mladima, rekao je Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a Grada Paga.

Na Trgu Petra Krešimira IV. navečer su nastupili članovi KUD-a „Družina“ koji su izveli tanac po paški i tanac po starinski te „Pašku robinju“.

U nedjelju 5. kolovoza Gradska glazba Pag je svirala budnicu, a nakon toga su izaslanstva UHVDR-a Paga i Grada Paga položila vijence na grobove branitelja na groblju u Pagu i u Povljani. U Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja održana je misa. Navečer je na Branimirovoj obali održana zabava na kojoj se besplatno dijelilo kuhano meso, pečene ribe i piće. Zabava je završena velikim vatrometom.